MEDICINĂ INTERNĂ ŞI IMUNOLOGIe
Programări și alte Informații
Consultații de specialitate Luni-Vineri 9 -17 Baza de tratament Luni-Vineri 8 - 19
Medicul nostru
Prof. Dr. Cristea Victor
Medic primar Medicină de Laborator
Medic primar Imunologie Clinică
Medic primar Medicină Internă
Medic cu o activitate didactică bogată și autor a numeroase, tratate, lucrări stiițtifice, studii și cursuri
Medicină InternĂ Şi Imunologie
Medicina internă şi imunologie: Ca și specialitate pluridisciplinară, se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor: pulmonare, digestive, cardiace și circulatorii, renale, reumatologice, endocrinologice, infecțioase.
Evaluând integral atât istoricul pacientului, cât și starea sa de sănătate, asigurăm un diagnostic corect și recomandăm un plan de tratament în cazul afecțiunilor acute sau cronice ale unuia sau mai multor organe interne.
Imunologia este ramura științelor medicale care se ocupă cu studiul sistemului imunitar normal și al patologiei acestuia. Imunologia este unul dintre domeniile cele mai dinamice ale ştiinţelor biologice. Funcţia imunitară este esenţială pentru organismul uman şi de aceea, disfuncţiile imunitare severe sunt incompatibile cu viața.
Pe de altă parte, activarea neadecvată a funcţiei imunitare are drept consecinţă iniţierea sau progresia stărilor patologice de hipersensibilitate şi a maladiilor autoimune.
Descoperirea precoce și diagnosticarea diferitelor patologii, precum și tratarea corespunzătoare a acestora, este una din preocupările noastre.
Medicina internă şi Imunologia este o ramură a medicinii care își are originea în interesul timpuriu asupra cauzelor imunității față de boală. Cea mai veche mențiune scrisă despre imunitate datează din timpul Războiului peloponesiac și se referă la Ciuma din Atena, din anul 430 î.e.n. Tucidide scria atunci că oamenii care avuseseră o dată boala și supraviețuiseră îi puteau îngriji pe cei bolnavi fără a contacta boala a doua oară.
Sistemul imunitar (din lat. imunis = liber, curat) este un termen folosit în biologie pentru definirea mecanismelor de apărare ale organismelor vii față de agenții patogeni. Acest rol de apărare este important pentru menținerea sănătății organismului, în cadrul raporturilor sale multiple cu mediul înconjurător, unde este supus continuu influenței factorilor externi. Toate organismele vii dispun de un astfel de sistem de apărare, dar sistemul imunitar este cu atât mai complex cu cât organismul considerat este mai sus situat pe scara evoluției biologice. La vertebrate acest sistem s-a perfecționat, devenind mai complex, acționând mai diferențiat și mai eficace.
În mod normal, sistemul imunitar caută îndepărtarea sau distrugerea corpurilor străine nesănătose sau nefavorabile sănătății sale, pătrunse în organism (agenți patogeni), cât și distrugerea unor structuri proprii dăunătoare, alterate.
Agenții patogeni care pot pătrunde în organism, generând reacții ale sistemului imunitar, pot fi: substanțe biologice (toxine, veninuri), organisme infracelulare (virusuri), organisme monocelulare (bacterii, ciuperci microscopice, protozoare) sau organisme pluricelulare (viermi paraziți).
Structurile proprii cu modificări anormale, care sunt recunoscute și distruse de sistemul imunitar, includ celule tumorale, celule cu defecte sau moarte.
Află mai multe despre Imunologie aici
Vezi toate serviciile noastre aici.
Serviciile noastre
Ecografie Generală
Musculo – Scheletala
Eco Doppler
Venos – Arterial
Ecografie Ginecologică
Investigăm: Tumori, chisturi, noduli, inflamații etc.
Programări și alte Informații
Vă oferim
Aparatură performantă
Respect pentru pacient, răbdare, profesionalism
Sfaturi practice pentru rezolvarea problemelor dumneavoastră