MEDICINĂ FIZICĂ ȘI BALNEOLOGIE

Programări și alte Informații

Consultații de specialitate Luni-Vineri 9 -17 Baza de tratament Luni-Vineri 8 - 19

Medicii nostri

Medicina fiyica si balneologieDr. Zimerman Violeta Medic primar recuerare, medicină fizică şi balneologie, Recuperare medicala,Fizioterapie,Kinetoterapie,Masaj, Medicina Interna,Ecografie,Balneologie,Imunologie,Medicina,Fizica si balneologie,Gimnastica, Cluj-Ieftin, Centru-Accesibil, Preturi mici, Seriozitate, Recuperare, Medicala, Interna, Imunologie, Ecografie, Cardiologie

Dr. Zimerman Violeta

Medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie

Dr. Moldovan Kristina

Medic specialist Reabilitare Medicală

Poza portret anonim, Centrul Medical Sf. Iosif, Recuperare medicala,Fizioterapie,Kinetoterapie,Masaj, Medicina Interna,Ecografie,Balneologie,Imunologie,Medicina,Fizica si balneologie,Gimnastica, Cluj-Ieftin, Centru-Accesibil, Preturi mici, Seriozitate, Recuperare, Medicala, Interna, Imunologie, Ecografie, Cardiologie

Dr. Nistor Adela

Medic specialist Reabilitare Medicală

Medicina fizică şi balneologia

Medicina recuperatorie, medicina fizică și balneologie, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratarea dizabilitățiilor provocate de diferite afecțiuni: ortopedice, reumatologice, afecțiuni sportive sau ale aparatului locomotor.

Fizioterapia

Fizioterapia este știința ce studiază mecanismele de acțiune ale factorilor fizici, cum sunt masajul, exercițiul fizic, împachetările, apa, lumina, căldura, electricitatea, și utilizarea acestora cu scop de tratare, recuperare și profilaxie în tratarea afecțiunilor organismului uman.

Stabilirea diagnosticului, a conduitei terapeutice, prescrierea si efectuarea tratamentului medical, fizic şi de reabilitare medicală, precum şi instruirea în legătură cu măsurile terapeutice şi profilactice generale şi specifice este preocuparea noastră
de zi cu zi

MASAJUL

Masajul reprezintă un set de manevre de tip manual sau tehnic, prin care se ia contact cu tegumentul pentru a stimula pielea și țesuturile adiacente, cu scopul determinării unor reacții vasculare, biochimice, de stimulare senzitivă și de inducere de reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță. Tehnicile de masaj variază de la tehnici ușoare, la cele care presupun presiuni profunde.

Totuși,masajul medical – terapeutic, presupune si anumite riscuri. In ciuda beneficiilor sale, masajul nu trebuie să înlocuiască îngrijirea medicală periodică. Atunci cănd o persoană urmează să facă masaj terapeutic trebuie să discute inainte cu medicul și să urmeze toate recomandările acestuia. De aceea înainte de tratament, examenul clinic este obligatoriu.

Beneficiile masajului regulat sunt: stimularea fluxul limfatic, intensificarea circulației sanguine la nivelul sistemului circulator și a celui limfatic, relaxarea mușchilor răniți și suprasolicitați. De asemenea reduce spasmele și crampele, crește flexibilitatea articulațiilor, scurtează perioada de recuperare.

Află mai multe despre medicina fizică si balneologie aici. sau vezi alte servicii.

Serviciile noastre

Consultații de specialitate

Fizioterapie
Masaj

Kinetoterapie

Termoterapie  Terapie cu căldură

Gimnastică de intreținere

Programări și alte Informații

Vă oferim

Aparatură performantă

Respect pentru pacient, răbdare, profesionalism

Sfaturi practice pentru rezolvarea problemelor dumneavoastră