Ecografie

Programări și alte Informații

Consultații de specialitate Luni-Vineri 9 -17 Baza de tratament Luni-Vineri 8 - 19

Medicul nostru

Ecografie

Dr. Lucian Pop

Medic specialist medicină generală
cu competenţă ecografie generală

Ce este Ecografia

Ecografia sau ultrasonografia este o procedură medicală de diagnostic, care funcționează pe baza ultrasunetelor, undelor sonore de înaltă frecvență, pentru a crea pe un monitor imagini ale unor regiuni din organism. Se utilizează pentru diagnosticarea unor afecțiuni, pentru monitorizarea fătului în sarcină, monitorizarea unor probleme de sănătate sau ca tehnică de ghidaj în timpul unor intervenții chirurgicale. Permite vizualizarea organelor, a vaselor sangvine sau țesuturilor, fără necesitatea unor incizii, fiind deci non invazivă de cele mai multe ori.
Nu folosește radiații, fiind metoda cea mai utilizată pentru monitorizarea dezvoltării fătului pe durata sarcinii.

Ecografia sau ultrasonografia este o procedură medicală de diagnostic, care funcționează pe baza ultrasunetelor, undelor sonore de înaltă frecvență, pentru a crea pe un monitor imagini ale unor regiuni din organism.
 Se utilizează pentru diagnosticarea unor afecțiuni, pentru monitorizarea fătului în sarcină, monitorizarea unor probleme de sănătate sau ca tehnică de ghidaj în timpul unor intervenții chirurgicale.
 Permite vizualizarea organelor, a vaselor sangvine sau țesuturilor, fără necesitatea unor incizii, fiind deci non invazivă de cele mai multe ori.
Nu folosește radiații, fiind metoda cea mai utilizată pentru monitorizarea dezvoltării fătului pe durata sarcinii.
Ecografia
a devenit una din cele mai utilizate metode imagistice.
Medicină interna, cardiologie, neurologie, obstetrică-ginecologie, neonatologie, oftalmologie,  fiind majoritatea specialităţile  in care este folosestă..

Aplicațiile relativ recente, dar în care ecografia a devenit de multe ori de primă intenție sau indispensabilă sunt; Utilizarea ei în diagnosticarea afecțiunilor ce țin de medicina fizică și reabilitare,  reumatologie si ortopedie-traumatologie.

Ecografia Abdominală

O metoda imagistică a organelor interne, ex. tiroidă, ficat, vezică biliară, rinichi, pancreas, splină, prostată, uter reprezintă Ecografia abdominală.
Ea este larg folosită în practica medicală, contribuind, alături de anamneză, examenul clinic și analize țintite la stabilirea diagnosticului de către medicul curant.

Ecografia sistemului musculo-scheletal

Sistemului musculo-scheletal este ecografia care oferă imagini ale mușchilor, tendoanelor, ligamentelor, articulațiilor și țesuturilor moi din tot corpul. Acest tip de scanare este utilizat în mod obișnuit pentru a ajuta la diagnosticarea de rupturi ale tendoanelor sau anomalii ale mușchilor, cum ar fi rupturile si masele de țesut moale.

Ecografia Doppler vasculară

Doppler vasculară se realizează atât pentru sistemul arterial periferic ( ecografia Doppler arterială), cât și pentru sistemul venos periferic ( ecografie Doppler venoasă). Ecografia Doppler arterială oferă informații despre starea arterelor, iar Doppler-ul venos despre starea venelor.

Află mai multe despre ecografie aici. sau vezi alte servicii.

Serviciile noastre

Ecografie Generală

Musculo – Scheletala

Eco Doppler
 Venos – Arterial

Ecografie Ginecologică

Investigăm: Tumori, chisturi, noduli, inflamații etc.

Programări și alte Informații

Vă oferim

Aparatură performantă

Respect pentru pacient, răbdare, profesionalism

Sfaturi practice pentru rezolvarea problemelor dumneavoastră